Λοιπόν ακούστε το πρόβλημά μου.
Έχω Νόβα (με τον παλιό Πάνασατ) και πρόσφατα μετακόμισα. Μετέφερα λοιπόν και το πιάτο στην ταράτσα του νέου σπιτιού. Τη μεταφορά την έκανα εγώ με φίλο τεχνικό και όχι τεχνικός της Νόβα.
Το πρόβλημα είναι ότι σε μία (και μόνο μία) συχνότητα έχω μεγάλα προβλήματα λήψης. Η συχνότητα είναι η 10930. Οι υπόλοιπες συχνότητες "έρχονται" με στάθμη σήματος 80% και ακρίβεια 100%.
Αφού είδαμε ότι η 10930 ΔΕΝ "έρχεται" καθόλου, φέραμε άλλο φίλο τεχνικό με πεδιόμετρο μήπως και βρεθεί λύση. Τίποτα. Αλλάξαμε θέση στο πιάτο, (το γυρίσαμε σε όλη την ταράτσα) τίποτα. Πήρα σήμα από άλλο πιάτο της ταράτσας με μεγαλύτερη διάμετρο (lnb με διπλό καλώδιο) τίποτα. Εκεί έμαθα ότι και ο γείτονας με το μεγαλύτερο πιάτο έχει τα ίδια προβλήματα.
Τυχαία εκείνες τις μέρες έμαθα ότι μπορούσα να πάρω δωρεάν από τη Νόβα τον 831. Τον πήρα, τα πράγματα έγιναν λίγο καλύτερα (ίσως ο 831 έχει μεγαλύτερη ευαισθησία) αλλά με συννεφιά ή, φυσικά, κακοκαιρία το σήμα χάνεται...
Καταλήξαμε ότι μάλλον υπάρχει παρεμβολή στο σημείο της πολυκατοικίας και παρεμβάλει την 10930. Σκέφτομαι να πάρω τη "μαμά Νόβα" αλλά δεν ελπίζω σε πολλά...
Καμιά γνώμη;
Σόρυ για το κατεβατό...