Καλησπέρα παιδιά! Έχω Nova για την μητέρα μου στο εξωτερικό, την έχω στο Value, επειδή η χριστιανή δεν είναι καθόλου ποδοσφαιρόφιλη, ενώ προτιμά τις ελληνικές από τις ξένες ταινίες. Παλαιότερα της έγραφα σειρές που ήθελε να δει και της τα έστελνα σε μορφή CD, κάποια στιγμή τα έβαλα κάτω και λέω: «Δεν βάζεις Nova να μην τρέχεις κάθε Δευτέρα στα ταχυδρομεία?», αφήστε που και η γυναίκα μου έκανε συχνά παράπονα για τα CD που έφευγαν και η ίδια δεν μπορούσε να κάνει τις δουλειές που ήθελε.
Τα καλοκαίρια όταν με το καλό έρχεται, φέρνει την κάρτα και βλέπουμε οικογενειακώς τα Animal Planet, History Channel και πάει μόνο του. Φυσικά και το τελευταίο έχει ειρωνικό ύφος! Πέρα από τα παιδικά και τα μουσικά, ανάθεμα εάν κάθισε κάποιο μέλος της οικογένειας μου να δει τα θεματικά της Nova, κυρίως δε εκείνο με το ψάρεμα που είναι για κλάματα, με ελλιπείς υπότιτλους και πολλές φορές διγλωσσικό (γαλλικά και τσέχικα, πολλές φορές). Τα National Geo και Animal Planet προβάλλουν παραγωγές του 2003 και μπορεί να τύχει να τις δεις πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα (τουλάχιστον αυτή την αίσθηση σου δίνει).
Θα έλεγα πως στην οικογένεια μου βλέπουμε γενικά «ποιοτικά» προγράμματα. Και τα ντοκιμαντέρ μας θα δούμε στον ΣΚΑΪ και κανένα κονσέρτο του μουσικού συνόλου της ΕΡΤ θα παρακολουθήσουμε. Ο μικρός γιος μου μονάχα τρελάθηκε για λίγο με το Boomerang, ενώ βαριόταν τρομερά με το Cartoon Network ή το Jetix (που παίζει αρκετά αγγλικά δίχως ελληνική μεταγλώττιση). Δεν νομίζω πως δυόμιση κανάλια νέων ταινιών και δύο κανάλια κλασικού κινηματογράφου, μπορούν να θεωρηθούν αρκετά για τα 49,5 που ζητούντε. Ένας λογικός άνθρωπος για αυτή την τιμή θα περίμενε, βάση και των χαμηλών δικαιωμάτων για ξένες ταινίες και σειρές στην Ελλάδα περισσότερα, γιατί όχι και ένα κανάλι με σειρές. Το αθλητικό πρόγραμμα υστερεί, επειδή απλά υπάρχουν 7 κανάλια SuperSport αλλά τα μόνα 24ωρα είναι δύο, ενώ οι ζωντανές αναμεταδόσεις περιορίζονται σε Παρασκευο-Σ/Κ.
Θέλω να καταλήξω πως η τιμή των 29,50 που κοστίζει το βασικό είναι μία παράλογη και εξωφρενική τιμή, μίας και τα μόνα προγράμματα που αξίζει να δει κανείς (πέραν των επίγειων ελληνικών) είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός (!) χεριού. Βέβαια καλύτερα από τα 55,60 που έδινα πριν ένα χρόνο για όλο το πακέτο (ουσιαστικά τώρα πληρώνω τόσα το δίμηνο).
Το Satleo πριν περίπου δύο χρόνια με βοήθησε αρκετά, επειδή αρχικά ήθελα να αγοράσω τον κωδικοποιητή της Nova (είχε τότε 179!) για την μητέρα μου. Τελικώς βγήκα κερδισμένος, διότι ο KAΟΝ που μου σύστησε κάποιος φίλος εδώ και τον οποίο παρήγγειλα για το 1/3 της τιμής της Nova (περίπου 65 Ευρώ) είναι το ίδιο καλός και χρηστικός.
Στην Nova σέβομαι την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, δεν υπάρχει νομίζω καλύτερο τμήμα σε ελληνική επιχείρηση. Ευγενής, με πρόθεση να σου λύσουν απλά, γρήγορα και με σεβασμό το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσεις, ακόμη και τις Κυριακές. Πέρσι τα Χριστούγεννα ανέβηκα εξωτερικό και ζήτησα ενεργοποίηση των πακέτων Cinema! Μέσα σε δύο λεπτά έβλεπα Filmnet και όταν θέλησα μετά από λίγες εβδομάδες να διακόψω με ενημέρωσαν ευγενικά πως μπορώ να μεταβώ στο Value μόλις περάσει το διάστημα τριάντα ημερών. Φυσικά η κοπέλα όταν ενεργοποίησα, με είχε ενημερώσει, οπότε δεν μου ήρθε ξαφνικό.
Η Nova θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη διείσδυση στα ελληνικά νοικοκυριά, εάν οι τιμές της ήταν σε πιο λογικά πλαίσια και αν η παρερχόμενη υπηρεσία ήταν αξιόλογη και όχι σε μορφή «άντε ένα κανάλι ακόμη, να γεμίσει ο αναμεταδότης».
Φιλικά με ευχές για καλή εβδομάδα.