Για 2 λογους:
1. Υπαρχουν ακομα σε λειτουργια πολλοι SD ψηφιακοι δεκτες (οσο κι αν σου φαινεται παραξενο).
2. Σε πολλες περιοχες με οριακο σημα (οπως η δικη μου) πολλοι HD ψηφιακοι δεκτες δεν λαμβανουν τις συχνοτητες των HD καναλιων, αλλα λαμβανουν τη συχνοτητα των SD, οποτε αν αυτο καταργηθει μενουν ουσιαστικα χωρις καθολου σημα.
Βασικά όντως μου φαίνεται πολύ περίεργο δηλαδή οκ έπρεπε έκτακτα να πάρουν δέκτη όταν ανακοινώθηκε η απενεργοποίηση του αναλογικού σήματος ενώ η Digea τους προειδοποιούσε ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ νωρίτερα αλλά τελευταία στιγμή τα κάνανε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων και τον έχουν σε χρήση μέχρι εν έτη 2023 οπότε ναι. Η καλύτερη προτίμηση μου για δέκτη αν θες την άποψη μου είναι το Legent HD8 (DVB-T2) επειδή πέρα ότι έχει ένα πολύ εύχρηστο τηλεκοντρόλ που ελέγχει και την τηλεόραση και τον αποκωδικοποιητή, η φωνή της τηλεόρασης μαζί με το power on και το κουμπί για να ρυθμίσεις το τηλεκοντρόλ με την τηλεόραση βρίσκονται πάνω πάνω. Βάζεις την τηλεόραση στο 100 (αν δεν κάνεις τίποτα άλλο όπως gaming για παράδειγμα ή YouTube δεν είναι θέμα) και πολύ απλά την ελέγχεις την τηλεόραση για τα κανάλια από την φωνή του αποκωδικοποιητή και ούτο καθεξής. Έτσι, το μόνο που θα χρειάζεται να κάνεις είναι να πατάς τα δύο κουμπιά power on όταν θες να δεις TV και τελείωσε η υπόθεση. Τώρα, όσο για την περιοχή σου που δεν υπάρχει HD, ναι είναι όντως θέμα διότι νόμιζα η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση γινόταν γι' αυτό τον σκοπό οπότε τζάμπα λεφτά για νεότερο δέκτη.
Συγχώνευση: Τρι 6 Ιουν 2023, 12:53
Το να διατηρησουν τις αναλογικες εκπομπες μονο και μονο για τους ελαχιστους που δεν θελουν να αποχωριστουν τις crt τηλεορασεις τους θα ηταν σπαταλη ρευματος και τηλεοπτικων συχνοτητων.Με την ιδια λογικη θα επρεπε και οι τηλεπικοινωνιακες εταιρειες να διατηρησουν τις dial-up συνδεσεις για να μην δυσαρεστησουν νοσταλγους των παλιων Modem,οι ταινιες να βγαινουν και σε vhs για τους λιγους που εχουν ακομα βιντεο στο σπιτι κτλ.Ειναι παραλογο να διατηρειται μια απαρχαιωμενη τεχνολογια για να ικανοποιησουν το βιτσιο του καθενος.Στο κατω κατω αν εχεις crt τηλεοραση και δεν γουσταρεις τους αποκωδικοποιητες μπορεις να παρεις εναν μετατροπεα ψηφιακου σηματος σε αναλογικο σαν αυτους που εχουν στα ξενοδοχεια
Μπρο στο κομματι με το βιτσιο γελασα καπως δεν το περιμενα 💀😭 αλλα ναι εχεις δικιο δεν το σκεφτηκα αυτο που ειπες με τα παραδειγματα που ανεφερες. Ενταξει ναι ο δεκτης ειναι η λυση για τηλεορασεις παλιοτερες του 2010 αλλιως δεν εχει σημα απλα και παλι δεν το θεωρησα σωστο οτι καποιοι πεταξαν αυτες τις παλιες τηλεορασεις, συλλεκτικες πλεον για ενα switch-off. Αυτο με το VHS, μπορεις να το κανεις απλα ειναι χρονοβορα η διαδικασια. Να φανταστεις τα ιδια παραπονα ειχα οταν εληξε και η υποστηριξη στα Windows 7 ειμαι οντως του retro και πολυ απλα δεν συνηθιζω αναβαθμισεις τοσο ευκολα. Οσο για τον μετατροπεα που ειπες, οντως υπαρχουν πολλοι απλα ειναι πολυ μεγαλο το κοστος να βαλεις αρκετα καναλια στο μπουκετο και μου ειναι πολυ δυσκολο να καταλαβω πως το κανουν τα ξενοδοχεια επειδη ουτος η αλλως ξερω οτι δεν χρησιμοποιουν το DVB-T της Digea διοτι εχω παει σε ξενοδοχειο και ολα τα καναλια εν τω μεταξυ ηταν SD εκτος του BBC World News.